Filmavond - In Utero - een documentaire die raakt!

Datum


Woensdag 13 juni


Tijd


14:00 uur en 20:00 uur


Kosten


€ 10

Aanmelden/informatie: 06 - 2162 0138 of info@zentire.nl of vul het formulier in.

Een avondje film


In Utero is een ode aan ons vermogen om lief te hebben en nieuw leven te koesteren. Het ontwikkelen van dat vermogen begint in de baarmoeder, in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving. De tijd waarin we nu leven omringt het jonge kind met een milieu waarin de mensheid voor grote opgaven staat. Economische en technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van de consumptiemaatschappij leggen een enorme druk op levens van ouders, kinderen en de samenleving. Het spanningsveld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin hun moeders en vaders leven, wordt in deze film treffend verbeeld en nodigt uit tot bewustwording en dialoog. Een dialoog die gevoerd kan worden in het gezin en onder professionals, maar die ook deel uitmaakt van een brede maatschappelijke discussie over onder andere de positie van zwangere vrouwen, geboortezorg, kinderopvang en de toenemende medicalisering van gedragsproblematiek bij kinderen. 

In deze documentaire wordt veel informatie gedeeld over wat er allemaal met je gebeurt in de baarmoeder. Wat is het verband tussen het gevoel van je moeder tijdens de zwangerschap en hoe voel je je nu? Hoe is dit als je zelf zwanger bent?  Hoe verloopt het leven in de baarmoeder en wat voor blijvende impact heeft dit op ons verdere leven? Hoe doe je dit als moeder? 

Op ons heeft deze documentaire veel indruk gemaakt. We hebben hem al meerdere keren gezien in Nijmegen en in Venlo en  willen heel graag vrouwen, mannen en moeders in deze regio hiermee kennis laten maken. Dicht bij huis. 

Wij zijn Karin de Mulder en Lilian in ‘t Zand en werken samen in Hart & Ziel.

Bekijk de trailer op onze website.

De documentaire is Nederlands ondertiteld.


Image

Datum


Op afspraak

Tijd


Dagelijks 8:30 - 17:00 uur

Kosten


€ 85 per sessie van 1,5 uur

Aanmelden/informatie: 06 - 2162 0138 of info@zentire.nl of vul het formulier in.